Raktározás: az áruk tárolására, állagának megóvására, készletek elhelyezésére szolgáló tevékenység. Az áruk típusától függően raktározhatunk nyitott vagy zárt helyen egyaránt.A kereskedelemben fellelhető termékek túlnyomó többsége beltéri elhelyezést igényel. Az áruk sokféleségéből adódóan azok tárolására is más-más módon van lehetőség. A raktározás alkalmával minden terméket valamilyen rendszer alapján tárolunk, tartunk nyilván.Az árufajták egy része állvány nélkül, halmozva tárolható, de az áruk többsége állványon történő elhelyezést igényel, ezek kiváló eszköze a különböző teherbírású raktári polcrendszerek, állványok.

A boltba érkező áruk nem mindegyike kerül azonnal az eladótérbe. A készletek elhelyezésére kínált berendezési tárgyak a raktári állványok. Nagykereskedelmi tevékenység esetén az eladótér egyben a raktár is, az áruk tárolása csomagolásuk, terjedelmük miatt raktári állványon történik. A raktári polcrendszerek fontossága abban rejlik, hogy az áruk rendszerben tárolhatók, így biztosítva a gyors kiszolgálást, utánpótlást. A tárolásra szánt áruk típusának, méretének, mennyiségének függvényében választhatunk kisebb teherbírású, helyigényű raktári polcokat (pl.: salgó polc, csavarmentes salgóállványok) vagy jobban terhelhető, nagyobb áru befogadására képes raklapos állványokat.

Mit kell figyelembe venni a raktári állvány megválasztásánál?

  • raktár méretét
  • elhelyezni kívánt áru mennyiségét, súlyát
  • az áru mozgathatóságának lehetőségét (kézi vagy gépi pakolású az áru)

Milyen raktári állványokból választhatnak ügyfeleink?

  • kisebb helyigényű, teherbírású, egyszerűbb szerelési igényű salgó polc, és csavarmentes állványok
  • nagyobb helyigényű, teherbírású, szerelési tapasztalatot, tudást igénylő raklapos állványok

 

Praktikus raktárberendezés

Praktikus raktárberendezésAz átlátható raktározás azt jelenti, hogy a raktár berendezését, elrendezését úgy szervezzük, hogy az könnyen kezelhető, gyors és praktikus legyen minden körülmények között. Ahhoz, hogy ez az átláthatóság létrejöjjön, nem elég csak szisztematikusan rendszerezni.

A gyors és hatékony polcfeltöltéshez elengedhetetlen a raktár megtervezett és átgondolt elrendezése, hogy minden logikus helyen, kéznél legyen. Ennek az állapotnak a fenntartásához ideálisak a raktári állványok és a salgó polcok. A raklapos, raktári állványok segítségével könnyen rendszerezhető és egyszerűen hozzáférhető árukészlet tárolható, a salgó polcok pedig a nagyobb súlyú darabok biztonságos tárolására alkalmazhatóak. Ne feledkezzen meg az árumozgatókról sem, hiszen ezekkel gyorsabbá válik a feltöltés és a rendszerezés!

Minőségi polcrendszerekért, állványrendszerekért, fali polcokért, vagy egyéb üzletberendezésért, illetve további információkért keresse kollégáinkat a megadott elérhetőségeink egyikén!

 

Milyen a jó raktárberendezés?

Milyen a jó raktárberendezés?Ez a kérdés valószínűleg sokakban felmerül, mikor egy új üzlet megnyitásán gondolkodnak. Mi most adunk egy kis segítséget Önnek ahhoz, hogy könnyebb legyen a dolga!

  • A jó raktárberendezés kialakítása megfelel az üzlet profiljának. A raktári állványok igazodjanak teherbírás tekintetében ahhoz, hogy mi kerül majd rájuk!
  • A tartósság szintén prioritás. Senki sem szeret túl gyakran beruházni ugyanarra a dologra, ezért érdemes már eleve olyan raktári állványokat választani, amik vagy nem igényelnek karbantartást, vagy minimális ráfordított energiával megoldható ez a feladat.
  • Rendkívül fontos a méret! Raktári állványokat csak akkor érdemes beszerezni, ha már pontosan tisztában vagyunk a leendő raktárunk arányaival, hiszen ilyenkor már lényegesen könnyebb dolgunk van a választásnál. Az ideális méretű berendezés segíti az optimális raktározást.

Nem biztos benne, hogy mire is van szüksége, esetleg nem tud választani a rengeteg lehetőség közül? Ne aggódjon, mi segítünk a döntésben! Vegye fel velünk a kapcsolatot Ön is, ha raktári állványokat vásárolna!


Share Button