Köszöntöm a POLCBÖRZE honlapján.

Kérem, szánjon rá néhány percet és gondoljunk át együtt pár fontos dolgot, mielőtt hozzálátna új üzlete kialakításának vagy régi vállalkozása megújításának.

Ha megtalálta álmai üzlethelységét, előbb-utóbb elérkezik ahhoz a fontos lépéshez, hogy kiválassza berendezési tárgyait üzlete valamint a forgalmazni kívánt áruk számára.

Milyen szempontok alapján dönt a megfelelő üzletberendezés mellett?

Természetesen elsősorban a pénztárcánkhoz igazodva választunk üzletberendezést. Ez alapján dönthetünk új és használt, fa vagy fém berendezés mellett.

 • az új, fém, előre gyártott polcrendszerek nagy méret és színválasztékban kaphatók, tömeggyártással készülnek, ezért kedvezőbb áron beszerezhetők.
 • a fa polcok egyedi méretezés alapján készülnek, ezért magasabb a bekerülési áruk.
 • a fém polcrendszernek nagyobb a teherbírása – a fa polcrendszer kevésbé terhelhető (biztos látott már üveges áru alatt meghajlott fa polcot),
 • a fém polcrendszer terhelhetőségének köszönhetően kis alapterületen nagy mennyiségű áru kihelyezésére alkalmas
 • jól variálható, könnyen átépíthető, folyamatosan alakítható a kihelyezett áruk magasságához, a polcok akár megdönthetők – ez fa polc esetén nem lehetséges
 • az áru típusának megfelelően különböző kiegészítők választhatók a polchoz (nem biztos, hogy érdemes sok „színes” display-el tele raknia boltját, ami azon túl, hogy sok helyet foglal, a bolt összképébe sem biztos, hogy beleillik – válasszon lyukacsos hátfalakat a bliszteres árukhoz, beakasztható rácskosarakat az „ömlesztve” tárolni kívánt árukhoz
 • könnyen tisztán tartható, lemosható,
 • tartós
 • és talán nem elhanyagolandó szempont, hogy ha mégis egyszer bezár az üzlet elbontható, egyszerűen elemenként elvihető, állapotától függően eladható.

Ne feledje, hogy a fa elsőre talán barátságosabb anyag, mint a fém polcrendszer, de korántsem olyan praktikus. Számos érv sorakoztatható fel a fém polcrendszer mellett. Sok esetben már a tűzvédelmi előírások miatt sem ajánlatos fa rendszert alkalmazni. (p. vegyi anyagok, festékek)

(Vegye igénybe ingyenes tanácsadásunkat, helyszíni felmérésünket, tervezésünket: 06/70 630-5611, 06/70 423-1564)

Az elmúlt 20-25 évben nagy változáson ment keresztül a kereskedelem is. A multinacionális cégek hazai, piaci megjelenése sok újdonságot hozott a magyar vásárlók számára. Itt elsősorban nem az áruk sokféleségére gondolok, hanem a vásárlói környezetben bekövetkezett változásokra. A nemzetközi láncok modern berendezési tárgyaikkal olyan vásárlási körülményeket teremtettek, melyek addig ismeretlenek voltak a hazai boltokban. Megismertették a magyar vásárlókkal is a gyors, kényelmes bevásárlás eszközeit. Ezzel egyfajta trendet hoztak létre az üzletberendezések terén. Sok, régi bolttulajdonos csak ekkor döbbent rá, hogy itt az ideje az addig jól működő üzletének új, friss arculatot adni.

Ha már régóta jól üzemelő boltja van, ne halogassa a felújítást. Ne várja meg, amíg egy új bolt vagy multi költözik a közelébe, szép, igényes kialakítású belsővel, mert könnyen elcsábíthatja vevőit. Bizonyos időközönként, ha kisebb, nagyobb változtatásokat eszközöl a berendezési tárgyain, ezzel új környezetet teremtve vevőinek, forgalma akár 30-40%-kal is megnövekedhet. Ezt már megszépült partnereink visszajelzéseiből tudjuk.

A boltokat is kibeszélik, ha jó dolgok történnek benne!

Amikor saját üzletünket kialakítjuk, talán érdemes egy kicsit végig gondolni, miért vásárolnak az emberek a multikban?

Úgy lettek kialakítva, hogy minden a vásárló kényelmét szolgálja:

 • jó parkolási lehetőség (mozgáskorlátozottak, családosok részére is…. )
 • tágas, kényelmes közlekedő folyósok (kerekes székkel, babakocsival vásárlók számára is….)
 • esztétikus, praktikus árukihelyezés
 • viszonylag gyors bevásárlást tesznek lehetővé – sok és futószalagos kasszaasztalok, melyek lerövidíti a sorban állást, gördülékenyebb áthaladást tesznek lehetővé a pénztáraknál…

Kisebb alapterületen is kialakítható kellemes vásárlási környezet, mely a mai kor, rohanó embere számára talán még vonzóbb is lehet:

 • nem kell több ezer m2-t bejárni
 • nem vesz meg felesleges dolgokat, amiket nem is tervezett, csak akciós volt..
 • a napi bevásárlásait biztos, hogy kisebb üzletekben végzi
 • személyesebb

Mire érdemes odafigyelni a bolt kialakításakor?

1.,Egy bolt mindig legyen világos – az áru jó megvilágítása nagyon fontos, hiszen sötét boltban senki sem szeret vásárolni.

2.,Egy bolt legyen a vevő és az eladó számára egyaránt könnyen áttekinthető:

 • segítsük a vásárlót a könnyebb tájékozódásban, szépen elkülönülő bejárati és kijárati zóna kialakításával (fontos: a be-, il. kijárati rendszer tervezésekor figyelembe kell venni a tűzvédelmi előírásokat, valamint a kerekes székkel, babakocsival közlekedőket. Kérje ingyenes tanácsadásunkat, vegye igénybe tervezésünket: 06/70 630-5611, 06/70 423-1564)
 • tüntessük fel melyik sorban milyen áru található (főleg nagyobb alapterületű boltok esetén ez nagyon fontos)
 • a berendezést úgy helyezzük el a boltban, hogy az biztosítsa a bolt könnyű körbejárását, minden áruhoz jusson el kényelmesen a vevő – ne helyezzünk árut a földre, hiszen az ÁNTSZ nem szereti, a vevő pedig nem éri el a polcon lévő árut az előtte tornyosuló kínálattól
 • megfelelő magasságú gondolát válasszunk, így szépen átlátható lesz a bolt. (a magas gondola keskeny folyosó érzettel párosulhat, optikailag szűkítheti a teret, csak tágas, nagy alapterületű boltok számára ajánljuk)
 • biztosítsunk megfelelő eszközöket a vásárláshoz, bevásárlókosarat vagy bevásárlókocsit. Ezeket a tárgyakat mindig úgy kell kiválasztani, hogy igazodjon a bolt bevásárló közönségének igényeihez valamint a bolt alapterületéhez.
 • öreg v. fiatal, kisgyermekes
 • napi vagy nagy bevásárlás
 • milyenen a forgalmazott áruk köre

Bevásárlókocsi vagy bevásárlókosár? – a sokszor ismétlődő kérdés.

 1. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a mai kor embere szeret kényelmesen
  vásárolni, szeret nézelődni, válogatni, és nem szereti, ha eközben állandóan tele van a keze. Egy jól bevált találmány, és kisebb üzletekben is kiválóan hasznosítható a gurulós bevásárlókosár.
 2. Napi, gyors bevásárlásainkhoz nem szívesen tologatunk egy nagyobb méretű bevásárlókocsit, ilyenkor szívesen felkapunk egy bevásárlókosarat.
 3. A túlméretezett bevásárlókocsi épp oly zavaró lehet, mint a túl kicsi bevásárlókosár.
 4. Ha a bolt vásárlóközönsége többnyire a nagy bevásárlásait végzi üzletünkben, biztosítsunk számára megfelelő méretű bevásárlókocsit.

Mire érdemes odafigyelni már működő bolt esetén?

 1. Egy bolt mindig legyen TISZTA – senki sem szeret koszos üzletben vásárolni.
 2. Minden terméken legyen ár ez fontos és kötelező is. Használjon a polcok elején ársíneket,
 3. A bolt méretének, forgalmának megfelelő nagyságú kasszaasztalt, kasszapultot válasszon. (senki nem szeret sorban állni, biztosítsa a kasszáknál a gyors áthaladás lehetőségét, megfelelő méretű és számú kasszaasztallal.
 4. A kasszáknál biztosítsa a termékek kényelmes elpakolási lehetőségét – kasszapult
 5. Megfelelő áruvédelmi rendszer kialakításával sok kellemetlenségtől óvhatjuk meg üzletünket, áruinkat, magunkat. Ennek eszközei: áruvédelmi kapu, megfelelő bejárat, kijárat, kamerák, vevőfigyelő tükrök.
 6. A kamerák felszerelése miatt sok boltos úgy érzi nem szükséges a vevőfigyelő tükör használata, de az üzletben munka közben sokkal egyszerűbb a tükröket figyelni a munkatársaknak, mint a monitort..sok esetben a monitor nem is ott van, ahol az eladó láthatja…
 7. A megfelelően kialakított vevőterelő rendszer, a jól megtervezett gondola sorok szépen körbe vezetik a vásárlót üzleten.
 8. Használjon a kasszazónákban akciós asztalokat, az oda kihelyezett termékek nagy valószínűséggel jobban fogynak…
 9. Mindig az aktuális előírásoknak megfelelően helyezze ki az árukat – kenyeret csak fa polcra, zsemlét, kiflit, cseppmentes környezetet biztosítva áruljon (HACCP előírás), vegyi árut, festéket csak fém polcról értékesítsen (tűzvédelmi előírás)

És végül…

Sok időt és pénzt takaríthat meg önmaga számára, ha a berendezés összeszerelését szakemberre bízza. Elsőre talán egyszerűnek tűnik a fali polcok, gondolák felépítése, de néhány szerszám, és bizonyos szaktudás hiányában bizony hosszabb időt vehet igénybe felállításuk, mint ahogy tervezte. Az egységek felállításakor azok szintezése valamint a fali egységek falhoz történő rögzítése elengedhetetlen.

Amennyiben nem rendelkezik megfelelő méretű szállító eszközzel, vegye igénybe kiszállításunkat.

Polcbörze, jussunk eszébe és keressen meg minket, ha be szeretné rendezni üzletét.

 

Zöldséges fém polc, gurulós és fix kivitelben, állítható polcokkal: cserélje le az üzletberendezését!

Zöldséges fém polcokAlapvetően minden bolthelyiség számára elengedhetetlen, hogy strapabíró üzletberendezést alkalmazzon, azonban zöldséges vállalkozásban ez különösen fontos. A zöldséges üzletekben a berendezések magas terhelésnek vannak kitéve, ezért mindenképp olyan polcokra van szükség, ami ennek ellenáll, és hosszú éveken át képes biztosítani az áru ízléses kihelyezését. Ha Ön szeretné lecserélni zöldséges boltja üzletberendezését, válassza zöldséges fém állítható polcainkat gurulós, vagy fix kivitelben!

Zöldséges fém polcaink felhasználásával boltjában igényes, rendezett és átlátható környezetet tud kialakítani, ahová így a vásárlók sokkal szívesebben fognak betérni. Termékeink többféle, gurulós és fix kivitelben is elérhetőek, ennek köszönhetően az igényeinek megfelelően szerezheti be üzletberendezését. Zöldséges fém polcaink masszívak, megbízhatóak, bátran terhelheti őket, hiszen nem tesz bennük kárt a nagy mennyiségű zöldség, gyümölcs.

Szerezze be igényes üzletberendezését, válassza zöldséges fém polcainkat! A vásárláshoz vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

 

 

Szeretné emelni üzlethelyisége színvonalát? Sokoldalú üzletberendezés a válasz!

Szeretné emelni üzlethelyisége színvonalát? Sokoldalú üzletberendezés a válasz!Sokszor a legapróbb tényezők játszanak közre abban, hogy egy vállalkozás igazán sikeressé tud válni, például egy kreatív reklám vagy esztétikus üzlethelyiség miatt, ezután pedig garantáltan nincs megállás a népszerűség felé. Ha Ön is hisz ezekben az apróságokban, garantáljuk, hogy a nálunk kapható stílusos üzletberendezésekkel megalapozhatja vállalkozása sikerét.

A jó üzletberendezés mind funkciójában, mind látványában előnyöket tartogat, ennek köszönhetően nemcsak vevői, hanem Ön is jól járhat, hiszen egy praktikus kialakítású üzletberendezés jelentős szerepet játszik az üzlethelyiség rendjének kialakításában, így nap, mint nap átlátható árukészlettel várhatja vevőit.

Választékunkban csakis magas színvonalat képviselő, praktikus és látványos üzletberendezéseket találhat, így teljesen a saját igényeihez igazíthatja boltja kialakítását. Fedezze fel termékeink széles kínálatát, és az üzletberendezések megvásárlásáért vegye fel velünk mihamarabb a kapcsolatot!


Share Button